Har du Raynauds sygdom?

Raynauds sygdom er en meget anstrengende sygdom, hvor du kan få meget kolde og følelsesløse fingre eller tæer. Dine symptomer kan udløses af pludselig forkølelse, stress, følelser eller brug af visse lægemidler såsom betablokkere. Din krop reagerer på disse ændringer, begrænser dine små arterier midlertidigt og reducerer blodtilførslen til dine hårfødder. Dine kapillærer sidder blandt andet i dine fingre og tæer. 

Ved et sådant anfald ændres farven i dine tæer og fingre, først fra hvid, derefter til blå og dernæst til rød eller lilla.

Er du i tvivl om hvorvidt du har Raynauds syndrom? Så tag Raynaud-selvtesten. Selvom sygdommen ikke er farlig, er det en god idé at besøge din læge for at udelukke, om du lider af en underliggende tilstand. 

Tips til kolde hænder og fødder

Det er et lille lyspunkt, men det bedste du kan gøre, hvis du har Raynauds sygdom, er at holde dine hænder og fødder varme. Selv på dage hvor det ikke er så koldt. Berøring af kolde overflader kan udløse et anfald, så det at være iført varme handsker (også indendørs) kan være en hjælp for mange mennesker. 

Du kan også prøve at undersøge, hvilke situationer der udløser anfaldene. Er det gennem stress eller angst? Prøv at undgå disse så meget som muligt. Opstår symptomerne ved visse handlinger under arbejdet? Diskuter derefter med din arbejdsgiver, hvilke ændringer og justeringer der er mulige. 

Vidste du, at der også findes medicin, der gør kolde hænder og fødder værre? Et eksempel på dette er betablokkere, en medicin mod forhøjet blodtryk. Fortæl altid din læge, at du lider af Raynauds syndrom, før du får ordineret en behandling. 

Tips til Raynauds syndrom:

  • Klæd dig altid varmt på, gerne i flere lag, så du let kan tage en trøje af eller på. Også når det er varmt udenfor. 
  • Overvej desuden opvarmet beklædning, såsom en opvarmet bodywarmer, en opvarmet trøje eller opvarmede bukser.
  • Brug handsker eller sørg i det mindste for at tage dem med. Ikke blot udendørs, du kan også bruge tynde handsker indendørs. Handsker med sølvtråd er velkendte, men opvarmede handsker med batterier er sandsynligvis mere effektive. 
  • Køb uldsokker eller invester i et par elektrisk opvarmede sokker.
  • Stop med at ryge, rygning er ikke godt for dine blodkar.
  • Prøv at få så meget bevægelse med i planlægningen af dine daglige aktiviteter.
  • Undgå angst og stress
  • Har du mindst 2 anfald om dagen med hvide fingre og/eller tæer? Snak med din læge, hvorvidt medicinen Nifedipin kan være noget for dig.

Hvilke handsker skal jeg købe?

Der er mennesker, der nyder godt af handsker med sølvtråd, det gælder desværre ikke for alle. En god løsning er at gå med elektrisk opvarmede handsker. Ligesom vores opvarmede HeatPerformance Ultra thin-handsker. Disse handsker giver 50° C varme på 30 sekunder.

Stoffet er tyndt nok til, at handsken ikke begrænser dig i dine aktiviteter i og omkring huset, uanset om du arbejder, løfter eller griber. Alt er muligt med disse handsker. Varmelederne sidder på bagsiden af hånden og i spidsen af dine fingre, så du kan få fat i alt uden at bekymre dig om at beskadige noget. I øvrigt, meget praktisk; batteriet kommer ikke i vejen, for det er meget lille.

Tommelfingeren og pegefingeren er forsynet med et specielt touchscreen-materiale, så du sågar kan tage telefonen med handskerne på.

Handskerne er tynde nok til at have dem på under dine egne handsker, så de også beskytter dig udenfor på kolde vinterdage.

Køb vores tynde HeatPerformance® THIN-handsker her

Hvilke sokker eller såler skal jeg købe?

Vi har sammensat en fantastisk samling af opvarmede sokker og opvarmede såler til dejligt varme fødder. 

Dit valg er personligt. Egenskaberne findes pr. sok og sål i et tydeligt diagram på siden hvordan fungerer vores opvarmede produkter? For eksempel har vi såler i forskellige tykkelser, der hver især giver kraftig varme, sokker i forskellige tykkelser med eller uden fjernbetjening. Prisen er også værd at overveje, elektrisk opvarmede sokker og såler er ikke billige. Men for mange mennesker er investeringen det hele værd.