Hvad er de bedste varme sokker mod kolde fødder?

Et par varme sokker hjælper med at forhindre kolde fødder. Men hvad er så de bedste sokker, der holder dine fødder varme? Er der nogen sokker, der varmer dine kolde fødder? Og vælger du sokker af bomuld, uld eller polyester?

For at besvare alle disse spørgsmål vil vi først se nærmere på de materialetyper, der almindeligvis bruges til sokker.

Derefter giver vi dig en kortfattet konklusion.

Såsætter vi materialetyperne for hver aktivitet ind i et praktisk skema.

Vi besvarer også spørgsmålet om, hvorvidt tykke sokker nødvendigvis er bedre nu. Hvad synes du om det?

Og nederst i denne artikel har vi samlet de bedste tips til, hvordan du kan forebygge kolde fødder. Og hold fødderne varme.

God læselyst!

Materialetyper

En vigtig del af varme sokker er selvfølgelig det materiale, de er lavet af. Hver materialetype har sine egne egenskaber, som kan bidrage til en varm sok på en positiv måde.

Det skyldes, at en god varm sok ikke kun holder godt på varmen, men også er god til at transportere sveden væk.

Ved at klikke på knapperne nedenfor kan du få mere at vide om egenskaberne ved de mest anvendte materialetyper til sokker.

Konklusion Materiale

Hver aktivitet sin egen sok

Vælg de bedste varme sokker til dine fødder ud fra den aktivitet, du skal lave. Har du en lang arbejdsdag foran dig, eller skal du træne intensivt?

ANGIV DE VIGTIGSTE KONKLUSIONER:
  • Når du sidder stille i lang tid

Tilbringer du en aften på sofaen, eller har du en arbejdsdag foran dig ved skrivebordet? Så er det en god idé at bruge uldsokker. Vælg f.eks. merino- eller alpacauld. Denne uld klør ikke og holder godt på varmen omkring fødderne.

  • På stille dage

Ligesom uld er akryl også en god varmeisolator. Akryl er i modsætning til uld ikke i stand til at holde på fugten. Fugt transporterer heller ikke akryl godt. Kort sagt holder akrylsokker dine fødder godt varme, når du sidder stille i længere tid.

  • Under intensiv træning

Når man træner intensivt, anbefales det ikke at bruge uld. Dette naturlige materiale kan ikke dræne sved ordentligt. Vælg hellere sokker, der indeholder Coolmax, bambus eller polyester. Disse typer materialer er i stand til at transportere fugt væk.

  • Undgå altid

Det er bedst at lade bomuldssokker være. Bomuld holder ikke på varmen og kan ikke transportere sved væk. Desuden har bomuld den egenskab, at det smører hurtigt. Så det er ikke et godt valg, hvis du let får kolde fødder!

  • Ekstra slidstærk

Tilføjelsen af polyamid gør sokken ekstra slidstærk og holdbar. Polyamidstrømper er også et godt valg, hvis du har tendens til svedige fødder. Dette stof er godt til at transportere fugt væk.

  • Til en elastisk sok

Tilføjelsen af elastan er uundværlig for at sikre, at strømpen ikke klemmer nogen steder og er behagelig at have på. Ikke for meget, da elastan ikke har nogen isolerende eller fugttransporterende egenskaber.

Materialetyper efter aktivitet

Hvilke sokker holder dine fødder bedst varme? Det afhænger af, hvad du har tænkt dig at gøre. I skemaet nedenfor kan du se, hvilke materialetyper der er bedst at gå efter.

I hvile

Moderat indsats

Intens indsats

Uld

max. 40% 

x

Alryl

max. 40%

x

Coolmax

x

Bambus

x

Polyester

x

Polyamid

x

Elastan

max. 10%

max. 10%

max. 10%

Bomuld

x

x

x

Fakta eller fabel

Koude voeten in bed

1. Cirkulation

  • Det hæmmer din blodcirkulation.

Jo mere blodcirkulationen hæmmes, jo mindre kan det varme blod nå frem til fødderne.

Desuden indeholder dine fødder for det meste små kapillærer. En anden grund til, at dit blodomløb har svært ved at nå frem til disse ender.

2. Luftlag

  • Det er utroligt vigtigt for varme fødder, at der skabes et luftlag mellem sokken og skoen.

I dette luftlag kan den fugt, der er blevet fjernet udefra af f.eks. bambus eller polyester, fordampe. Hvis dette luftlag ikke er der, har fugten ingen steder at tage hen, og det bliver hurtigt klamt og dermed koldt omkring fødderne.

Konklusion

  • Hvis du vælger en tykkere sok, skal du bruge den i sko, der er en størrelse større.

Det er en god idé at købe dine vinterstøvler, vintervandrestøvler eller skistøvler i en størrelse større som standard, hvis du har planer om at bruge tykke sokker i dem.

Varmer og forhindrer kolde fødder

Når først fødderne er kolde, er det ikke let at få dem varme. Du kan selvfølgelig tage et varmt fodbad, men … det er bedre at forebygge end at helbrede. Her kommer de bedste tips til at få og holde varme fødder:

Oplev vores opvarmede sokker

NY
kr.745,00kr.1.049,00
kr.745,00kr.1.049,00
kr.795,00kr.1.095,00
kr.895,00kr.1.195,00

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign