Kvinde varmer sine kolde hænder over en kop varm te

Hvem har de koldeste hænder: mænd eller kvinder?

Forskere fra University of Utah har brugt termisk billeddannelse til at sammenligne mænds og kvinders kropstemperatur. Hvad skete der? Kvinder har en lidt varmere overkrop end mænd, men det er en lille forskel på 0,2224°.

Der blev fundet en større forskel i hænderne. Kvinders hænder er i gennemsnit 1,56 °C koldere end deres mænds hænder. Hvis du som kvinde siger, at du lider af kolde hænder, klager du ikke, det er sandt!

Hvad sker der i din krop? Når temperaturen falder, trækker blodkarrene i dine hænder og fødder sig sammen, så der strømmer mindre blod til disse områder. Hvorfor er din krop indstillet på denne måde?

Din krop er bygget til at overleve. Når det bliver koldere udenfor, risikerer dine vigtige organer, såsom dit hjerte, dine lunger, din mave og ikke mindst din livmoder, at blive afkølet. For at kunne håndtere dit varme blod effektivt trækker blodkarrene i kroppens ekstremiteter (hænder, fødder, ører, næsetip) sig sammen, så blodet strømmer gennem dem med nedsat hastighed. Det er meget rart, at din krop er indstillet til at være så effektiv, men du står tilbage med de kolde konsekvenser.

Sammentrækning af disse blodkar sker naturligt hos både mænd og kvinder. Men kvinder reagerer meget hurtigere på kulde. For forskerne er det stadig ikke helt klart, hvorfor det er sådan. Det kan have at gøre med forskelle i muskelstruktur, kropsfedt, kropsstørrelse og hormoner.

Jo flere muskler, jo mere forbrænding finder sted. Så jo mere varme frigives. Jo flere muskler du har, jo varmere er dit indre varmelegeme.

Hvad angår kropsfedt, fungerer det begge veje. På den ene side kan man hævde, at fedt holder kroppen varm, og det er bestemt tilfældet omkring de vitale organer i torsoen. For reproduktion er det naturligvis meget vigtigt, at livmoderen er godt beskyttet. Men for resten af din krop har du ikke brug for meget ekstra fedt for at holde varmen. Fedt hæmmer faktisk blodgennemstrømningen til resten af dine lemmer. Og der er tydeligvis ikke rigeligt med kropsfedt omkring tæer og hænder. 

Du vil måske også finde nedenstående artikel interessant:

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at give dig den bedste shoppingoplevelse. Ved at bruge dette websted accepterer du brugen af ​​cookies.