Tips til vandreture i koldt vejr

Når solen skinner, går vi gladeligt udenfor, og meget af vores liv foregår udendørs. Men når vejret slår om, og det er koldt og mørkt udenfor, er det ikke altid let at gå ud alligevel. Gør det, for det giver en masse sundhedsmæssige fordele at være aktiv udenfor. Det gør dig i bedre form, styrker dit immunforsvar, sænker dit stressniveau og giver dig ekstra D-vitamin. Disse tips vil gøre det meget lettere at tage vandreskoene på, selv i koldt vejr.

Vandring i koldt vejr? Det er sådan, du holder den varm!

Tip 1
FORBLIV IKKE KOLDT HJEMMEFRA

Når man først er blevet kold, er det svært at blive varm igen. Selv under en intens gåtur, hvor pulsen kommer op, er det ikke sikkert, at du bliver varm, når det er koldt udenfor.

Hvis du virkelig fryser indenfor, kan du f.eks. gå ind og lave nogle huslige pligter først, så bliver du hurtigt varm. Har du fået kolde fødder? Varm derefter fødderne i et fodbad. Kolde hænder kan varmes kortvarigt under en varm vandhane, eller varm dem op med en varm kop te.

Tip 2
klæd dig i lag

I stedet for 1 tyk uldtrøje er det bedre at tage flere tynde lag på. Faktisk fungerer selve mellemrummet mellem disse lag som et isolerende lag. Og meget praktisk, hvis du begynder at svede, mens du vandrer, er der plads til, at fugten kan fordampe.

Undgå bomuld, og vælg syntetiske stoffer og uld. Brug for eksempel syntetisk termotøj som det første lag. Over det en tynd uldtrøje. Og over det en fleecevest. Endelig en dejlig tyk vinterfrakke af softshell. Hvis det regner kraftigt udenfor, vil du hellere vælge en hardshell-jakke eller have en mackintosh på over din almindelige jakke. Fugt er katastrofalt for en varm krop.

Tip 3
BRUG VARMT TØJ

Brug opvarmet tøj. Logisk nok giver vi dig dette tip. Vores hjemmeside er fuld af opvarmede handsker, sokker og tøj. Alligevel nogle hurtige tips til en lang gåtur. Vælg vores tynde HeatPerformance® THIN- eller ULTRA THIN-strømper. Disse sokker sikrer, at der stadig er plads nok i dine sko til at transportere fugten væk. Hvis du vælger tykkere sokker, ender du sandsynligvis med sko, der er for stramme. For stramt fodtøj giver ikke bare ikke plads til, at sveden kan løbe ud, men kan også få blodkarrene til at klemme. Og så er blodgennemstrømningen endnu sværere at få i gang.

For at få varme hænder kan du bruge opvarmede underhandsker under dine egne handsker eller vælge opvarmede vandrehandsker som HeatPerformance® NATURE-handskerne. Find flere oplysninger her: Hvordan virker opvarmede handsker?

Tip 4
HOLD PÅ VARMEN

Vidste du, at en stor del af varmen går tabt gennem dit hoved? Så glem ikke din syntetiske eller uldne hue. Helst en, som du kan trække behageligt over ørerne. Hvis det er koldt udenfor, kan du gnide dit ansigt ind i vaseline. Det forhindrer din hud i at fryse og optimerer fugten i huden. Smør et lag Labello på læberne for at undgå udtørring. Og brug et tykt tørklæde eller en rullekrave til at holde hals og nakke varm.

Tip 5
mens du vandrer

Tag noget at drikke med undervejs, eller tag et hvil et sted, hvor du kan få en varm kop te. Det er vigtigt at drikke nok vand for at holde kroppens processer i gang. Hvis du drikker for lidt vand, kan du hurtigere komme til at fryse. En snack på farten er også en god idé, f.eks. en havregrynsbar eller en banan.

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign