mælkesilke

Vores handsker er lavet af … mælkesilke!

Bomuld, polyester, uld – det kender vi alle sammen. Men mælkesilke? Der er stor chance for, at du aldrig har hørt om det. Vi bruger dette stof i vores opvarmede HeatPerformance® THIN-handsker, og det er der en god grund til. Her fortæller vi dig alt om det.

Bliver mælkesilke virkelig lavet af mælk?

Ja da, uden mælk ingen mælkesilke. For at lave mælkesilke skummes mælken først, og derefter udvindes fugtigheden. Det resterende mælkepulver nedbrydes og filtreres, så kaseinet bliver tilbage. Herefter bliver stoffet lagt ned i en basisopløsning. Til sidst står man tilbage med en klynge af fibre, som strækkes ud til en tråd. Denne tråd kan væves tyk eller tynd, til t-shirts eller til stof, der bruges i vores opvarmede THIN-handsker.

Er det et bæredygtigt produkt?

Der bruges spildmælk fra mejerier til produktion af mælkesilke. Denne mælk ville ellers være blevet smidt væk. Bare i Tyskland spildes der 2 tons mælk hvert år, fordi det ikke opnår en kvalitet, der er egnet til forbrug. Desværre er det et relativt dyrt stof. Det er fordi man med 1 kilo mælkefibre kun kan lave 5 til 6 t-shirts. Siger det dig ikke noget? Til sammenligning: 1 kilo polyester koster omkring 1 euro, mens 1 kilo mælkefibre koster omkring 30 euro. Det er stadig meget billigere end silke, som du nemt betaler det dobbelte for.

Forskere og producenter arbejder i øjeblikket hårdt på at udvikle en teknik, hvormed produktionsprocessen bliver mere bæredygtig. Desværre er det endnu ikke tilfældet. Produktionsprocessen anvender kemikalier (såsom acrylonitril og formaldehyd), der kan være skadelige, hvilket også er tilfældet ved fremstilling af andre stoffer såsom polyester og bomuld.

Den tyske virksomhed Qmilk er en af forløberne til at udvikle en ny produktionsproces, der ikke producerer affald og kun bruger bionedbrydelige stoffer til fremstilling af mælkefibre. De angiver imidlertid ikke, hvilke metoder de anvender for at undgå acrylonitril eller formaldehyd i processen. Under alle omstændigheder håber vi på hurtige resultater, så et 100% bæredygtigt produkt kan bruges verden over.

Hvad er mælkesilkens egenskaber?

Mælksilke er et blødt og glat materiale, stoffet føles lidt som silke. Deraf navnet mælkesilke. Stoffet har en relativt høj fugttransporterende egenskab og klarer sig bedre hvad angår åndbarhed end silke. Mælksilke er også allergivenligt, hvilket er gode nyheder for mennesker, der er tilbøjelige til at få allergiske hudreaktioner.

HeatPerformance® THIN-underhandsker med varme

Original price was: kr.1.259,00.Current price is: kr.1.007,20.

Ultra tynde HeatPerformance® handsker til indendørs brug i et behageligt blødt og elastisk stof.

  • Brug disse opvarmede underhandsker under dine egne ski- eller motorcykelhandsker.
  • Er det ikke koldt nok udenfor til tykke polstrede handsker? Så brug dem som normale tynde handsker.
  • De kan også bruges i og omkring huset, for eksempel til mennesker med Raynauds sygdom.
  • Det tynde stof giver dine fingre mulighed for at bevæge sig let og begrænser dig ikke.

Er du i tvivl? Tilføj til sammenligning

Varenummer (SKU): HSHP-THIN Kategori: Tags: , , ,
Læs mere

Og hvorfor bruger vi det i vores handsker?

En af hovedårsagerne til at holde dine hænder varme er at undgå fugt. Våde hænder bliver hurtigere kolde. Mælksilke har den egenskab, at den ikke slipper fugt ind udefra så hurtigt, samtidig med at den hurtigt kommer af med fugten indvendigt. Desuden føles stoffet blødt, glat og dejligt luksuriøst.

Vil du prøve dem? Vores elektrisk opvarmede handsker er tynde og fleksible, og passer under dine almindelige handsker. Men de er også ideelle til brug under alle dine gøremål i og omkring huset. Får du let kolde hænder? Så bliver disse uden tvivl en af dine yndlingsprodukter!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign