Er der en sammenhæng mellem træthed og kulde?

Måske er du bare en af de mange mennesker, der let bliver forkølet. Det er der ikke noget at bekymre sig om. Det eneste, du kan gøre, er at fortsætte med at spise sundt, motionere meget, hvile dig tilstrækkeligt og frem for alt klæde dig varmt på. Men er du også ofte træt? Så læs hurtigt videre og find ud af, hvad du kan gøre ved det.

Kold og træt, træt og kold

Bliver du træt af at fryse, eller bliver du kold af at være træt? Det rigtige svar er: begge! Den ene ledsages ofte af den anden. Som sol med varme og sne med kulde.

Kvinde med søvnunderskud

Din krop er skabt til at overleve; din lille fabrik forsøger faktisk at beskytte dig mod kulde og forsøger også at få dig til at sove til tiden. Dejligt af din krop, men du venter ikke på disse ubehagelige konsekvenser. Ved at forstå, hvordan din krop fungerer, kan du bedre give den, hvad den har brug for. Lyt til din krop, og dine lidelser vil forsvinde som kold sne under solen:

Bliver kold af træthed

Du har sovet dårligt i nat, og næste dag fryser du let. Kender du det? Tillykke, så fungerer din krop helt korrekt. Det er der to grunde til:

.

1. Det er et trick fra din krop for at hjælpe dig med at finde et varmere sted. Det får dig til at trække dig tilbage og tage en lur.

Din krop tager ikke hensyn til din daglige planlægning, men ønsker at beskytte dig og hjælpe dig med at få den nødvendige søvn. Hvordan fungerer det helt præcist?

Når du er træt, stiger blodgennemstrømningen i huden. Det virker selvmodsigende, fordi du faktisk fryser. Alligevel er det sandt. Du ser det f.eks. hos børn med røde kinder og ører. Varmen inde i kroppen sendes ud gennem huden, så din hud bliver et par grader varmere, men din hjerne sender faktisk kulde-signaler. Hvorfor gør din hjerne dette? Den ønsker at forhindre din krop i at blive underafkølet, og det er sådan, den fortæller dig, at du skal søge din varme seng.

2. En anden grund til, at du bliver hurtigere kold, når du er træt: dit stofskifte fungerer meget langsommere.

Med et langsomt stofskifte forbrændes der færre kalorier. Jo mindre forbrænding der finder sted, jo mindre varme frigives der. Det resulterer i en kold krop.

Tip

Så gå i seng til tiden, helst på samme tid hver dag. På den måde bliver dit biologiske ur mindst muligt forvirret, og din krop ved, hvornår den skal producere melatonin for at hjælpe dig med at falde behageligt i søvn. Prøv også at stå op omkring samme tid hver dag. Hvis din krop vænner sig til en sådan klar søvnrytme, er du mindre tilbøjelig til at ligge vågen om natten.

Er ved at være træt af kulden

Har du meget mindre energi om vinteren og fryser du meget hurtigere end de fleste mennesker omkring dig? Her er, hvordan det sker, og hvad du kan gøre ved det:

.

1. Når det er koldt udenfor, skal din krop arbejde ekstra hårdt for at opretholde sin temperatur.

Det koster din krop meget energi og resulterer ofte i træthed. Så klæd dig godt på, når du går ud, eller hvis du har skruet en grad ned for varmen. Varmt tøj kan være en rigtig god idé i denne henseende. Opvarmede indendørshandsker og opvarmede sokker kan også holde din krop behageligt varm.

2. Når dagene bliver kortere og koldere, får du meget mindre udsættelse for D-vitamin (som findes i sollys) end om sommeren.

Du foretrækker trods alt at blive indendørs. Og når du går udenfor, foretrækker du at dække alle udsatte dele af din krop til. Med lange bukser, en frakke, handsker og en hat. Så en D-vitaminmangel kan let opbygges om vinteren. Hvordan kan du mærke det? Du bliver ofte svag og træt. Dine muskler føles ømme, og du mangler energi.

Fødevarer med et højt indhold af D-vitamin er fede fisk og mejeriprodukter. Men hvis du vil have det rigtigt, er det klogt at tage ekstra D-vitamin. Dette gælder under alle omstændigheder for børn under 4 år, personer med mørk hudfarve, personer, der ikke får meget sol, kvinder over 50 år og mænd over 70 år.

3. Fordi du har tendens til at være mindre aktiv om vinteren, falder dit energiniveau, og du føler dig mindre veltrænet og derfor mere træt.

Det generelle råd er at træne kroppen moderat til intensivt i mindst 2,5 timer om ugen, fordelt over flere dage. Tænk ikke kun på konditionsøvelser som løb, men også på muskelstyrkende øvelser, så du kan holde dig stærk og i form. Dette vil ikke kun holde dig varm, men også gøre dig mindre træt.

vidste du, at...?

I gennemsnit har mænd naturligt mere muskelmasse end kvinder. Dette er en af grundene til, at mænd er mindre tilbøjelige til at være kolde end kvinder?

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at give dig den bedste shoppingoplevelse. Ved at bruge dette websted accepterer du brugen af ​​cookies.