Opvarmning af kolde fødder med hænder

Hvorfor har jeg altid kolde fødder?

Det er nok til at gøre dig desperat: kolde fødder! Det gør det svært at slappe af, at koncentrere sig, at nyde en gåtur og slet ikke at sove godt. Vil du vide, hvorfor du så ofte lider af kolde fødder? Så tjek de mulige årsager nedenfor. Så tjek de mulige årsager nedenfor. Men vigtigere er det, at vi giver dig de bedste tips til at sige farvel til dine isterninger for altid.

Varm kolde fødder op

Her er grunden til, at du så ofte får kolde fødder

For at berolige dig: Du er ikke den eneste. Ifølge en schweizisk undersøgelse lider ikke mindre end 33,1 procent af kvinderne regelmæssigt af kolde fødder. Mænd klager til gengæld ikke så ofte over kolde fødder. Ikke fordi de har en højere tærskel for at brokke sig (selv om mænd gerne vil høre det), men fordi de virkelig sjældent lider under det: kun 6,9 procent af dem har at gøre med dette problem i ny og næ. Denne viden kan du bruge til din fordel: Brug din mand som en varmeflaske i sengen:).

Her er i hvert fald de vigtigste årsager til kolde fødder:

FORÅRSAGER KOLDE FØDDER

 1. Du er en kvinde.

Og kvinder har en anden fysik end mænd. Mænd har generelt flere muskler. Muskler forbrænder kulhydrater, fedtstoffer og proteiner. Denne forbrænding frigør energi eller varme.

 1. Du er en kvinde. Ja, det virker ikke til din fordel:)

Og kvinder har generelt en tyndere hud end mænd. Man kan dog argumentere for, at kvinder har mere fedt. Og fedt isolerer. Men dette fedt sidder ikke i dine fødder og omkring dine tæer. Så desværre er det ikke nogen god idé at spise en æske chokolade med den undskyldning at opbygge et isolerende lag.

 1. Din krop fungerer effektivt.

Det er vigtigt for din krop at holde de vitale organer varme, f.eks. hjertet, lungerne og nyrerne i overkroppen og hjernen i hovedet. Så snart omgivelsestemperaturen køler ned, vil blodcirkulationen forhindre, at din krop og dit hoved køler for hurtigt ned. Det reducerer meget effektivt blodgennemstrømningen i kroppens ekstremiteter, f.eks. i næsetippen, fingrene og tæerne. Så blodcirkulationen omkring dine vitale organer holdes i gang. Ikke meget senere begynder du også at mærke kulden i dine underben og underarme. Godt så, sådan en effektiv krop!

 1. Måske har du mangel på søvn?

Når din krop er træt, køler den ned for at fortælle dig, at du skal finde et varmt og sikkert sted at sove. Dette sker normalt om aftenen. Men det kan også være, at du ofte fryser om dagen, fordi du har opbygget et søvnunderskud.

 1. Din kost.

For at holde kredsløbet i gang er det vigtigt, at dit blod indeholder tilstrækkeligt med jern og b12. Spiser du lidt kød, eller er du vegetar eller veganer? Så er det ikke altid let at få disse næringsstoffer. For at være sikker kan du få dit blod testet hos lægen og tage ekstra jern og b12.

Tips mod kolde fødder

Den eneste måde at få varme fødder på er at få gang i blodcirkulationen. Kolde fødder opstår, når blodet ikke længere flyder ordentligt gennem de mindste kapillærer. 4 tips til at få gang i kredsløbet:

Kolde fødder tips

 1. Opvarmede sokker

Hvis du vil slippe af med de kolde fødder meget hurtigt, og du ikke har tid til at hoppe i bad, kan du tage et par opvarmede sokker på. Ved at trykke på en knap kan du mærke, at dine sokker varmes op inden for 30 sekunder. En anden god funktion er, at du kan indstille sokkerne til 3 indstillinger. Lav, medium og høj. For at undgå kolde fødder er det bedst at lade dem være tændt på den laveste indstilling hele dagen lang. Vælg den højeste indstilling for at varme dine fødder op. Se vores tynde, opvarmede sokker, som du kan have på i dine normale sko.

 1. Opbygning af muskler

Motion varmer dig ikke kun op, men træner også dine muskler. Jo flere muskler du har, jo hårdere arbejder din forbrændingsmotor. Og det vil varme dig godt op. Selv i hvile!

 1. De rigtige sko

Har du brede fødder? Så har du sandsynligvis kolde fødder oftere end gennemsnittet. Hvis dine sko sidder for stramt om fødderne, er der større sandsynlighed for, at du får kolde fødder. Det skyldes, at dine blodkar er klemt lidt af. Så kig efter et godt skomærke, der laver smukke sko specielt til bredere fødder.

 1. Søvn eller vitaminmangel

Som du har læst under årsager, kan dine kolde fødder også skyldes manglende søvn eller mangel på jern eller b12-vitamin. Gå tidligt i seng i aften og/eller bestil en tid hos din praktiserende læge for at få tjekket dit blod.

Har du prøvet alle de velmenende tips og lider allerede af kolde fødder hele livet? Så vil opvarmede sokker være en lettelse for dig. Vi har ikke kun designet vores sokker i en tyk skiudgave, men også en speciel variant til dine almindelige sko. Se vores varianter her:

Tynde opvarmede sokker HeatPerformance® ULTRA THIN

kr.615,70kr.866,94

Mød de tyndeste varmesokker i vores sortiment: HeatPerformance® ULTRA THIN. Og tynde er de helt sikkert. Disse lave sokker er lavet så tilpas tynde, at de endda passer i din normale sko, cykelsko eller skøjter.

 • Disse sokker har samme tykkelse som dine normale sokker, så de er perfekte til at have på i alle dine sko.
 • Hver fordel har sin ulempe. Fordi sokkerne er så tynde, holder de naturligvis mindre varme end vores andre varianter. Vælg vores THIN sokker (tykkelse tennissokker) eller vores PRO sokker eller POWER sokker (tykkelse skisokker), hvis du ønsker mere varme.
 • Med ét tryk på en knap har du varme fødder i op til 6 timer takket være de kraftfulde batterier.

Er du i tvivl? Tilføj til sammenligning

Varenummer (SKU): SHP-ULTRA-THIN Kategori: Tags: , , ,
Læs mere

Tynde opvarmede HeatPerformance® THIN-sokker

kr.745,00kr.1.049,00

Nyd at gå udenfor med disse opvarmede HeatPerformance® THIN-sokker. De er fantastiske til de der forårs- og efterårsdage, der lige akkurat ikke er varme nok, når du skal til kontoret, på en lille gåtur eller blot være derhjemme.


Er du i tvivl? Tilføj til sammenligning

Varenummer (SKU): SHP-THIN Kategori: Tags: , , ,
Læs mere

Opvarmede HeatPerformance® POWER-skisokker

kr.795,00kr.1.095,00

Disse kraftfulde HeatPerformance® POWER-skisokker med varme i flot design er stærke og bløde, og giver dig varme fødder selv under de mest ekstreme forhold.

 • Disse sokker har vi særligt fået udviklet til et varmesystem på 5,5V. Endnu mere kraftfuld, så du hurtigt kan varme tæerne op. Når de er blevet dejligt varme, kan du slå over til medium eller lav indstilling for at holde dine fødder varme så længe som muligt.
 • De to 7,4 V – 2600 mAh litiumbatterier oplades på 4 timer med den dobbelte oplader og giver 3,5 til 10 timers varme fødder.
 • Det bæredygtige varmesystem er særligt udviklet til folk, der kan lide at være aktive udenfor – i al slags vejr – såsom: vintersportentusiaster, motorcyklister, vandrere, cyklister, scooterryttere, mountainbikere og vandsportsudøvere.
 • Passer til dine almindelige sko, sneakers, støvler og skistøvler. Hvis du har brede fødder eller en høj vrist, passer disse sokker ikke i dine normale sko. Så bør du vælge de opvarmede HeatPerformance® THIN-sokker.

Er du i tvivl? Tilføj til sammenligning

Læs mere

Elektrisk opvarmede -sokker med fjernbetjening HeatPerformance® PRO

kr.895,00kr.1.195,00

Elektrisk opvarmede Heatperformance® PRO-sokker med fjernbetjening i høj kvalitet. Disse stærke og bløde sokker giver dig varme fødder selv under de mest ekstreme forhold.

 • Det bæredygtige varmesystem er specielt udviklet til folk, der kan lide at være aktive udenfor – i al slags vejr – såsom: vintersportentusiaster, motorcyklister, vandrere, cyklister, mountainbikere og vandsportsentusiaster.
 • Med den brugervenlige fjernbetjening behøver du ikke længere at rulle buksebenene op for at betjene sokkerne.
 • Giver op til 75º C varme i den højeste indstilling.
 • Passer i dine almindelige sko, sneakers, støvler og skistøvler.
 • Hvis du har brede fødder eller en høj vrist, passer disse sokker ikke i dine almindelige sko, og så er det bedre at vælge de opvarmede HeatPerformance THIN-sokker.

Er du i tvivl? Tilføj til sammenligning

Læs mere

Har du spørgsmål om vores opvarmede sokker? Du er velkommen til at spørge dem. Vil du gerne vide mere om dem? Vi har en detaljeret beskrivelse af hver sok. Vi ønsker dig masser af varme!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign