Skal du skrue en grad ned for varmen denne vinter? Sådan holder du varmen indenfor!

Er du allerede ved at forberede dig på denne vinter, fordi energipriserne er steget så meget? Og nu er du ligesom færdig med alle de tips, du hører rundt omkring dig, såsom at lade badevandet løbe, holde gardinerne lukket, isolere dit hjem, tage kortere og koldere brusebade og vigtigst af alt… skrue en grad ned for varmen. Brrr, det er ikke det, du, som altid fryser, venter på.

En grad nedad er en katastrofe for dig. Dine hænder og fødder føles kolde hele dagen. Og snart smitter den ubehagelige kulde af på resten af kroppen, så du ikke kan koncentrere dig ordentligt, er utilpas i din hud og foretrækker at bestille en enkeltbillet til solen. Kort sagt, tid til tips, der kan hjælpe dig med at holde varmen indendørs. Det bliver en leg for dig at skrue ned for varmen denne vinter!

warm blijven in huis bij een graadje lager

Med disse tips bliver det nemt at skrue ned for varmen!

Tip 1. Invester i et par opvarmede sokker

Ofte mærker du kulden først ved tæerne og fødderne, før den spreder sig til benene og resten af kroppen. Så dejligt og varme disse fødder! Men for mange mennesker er et par tykke uldsokker ikke nok til at holde kulden ude. Hvis du lider af nedsat blodgennemstrømning, er det uundgåeligt, at dine fødder til sidst vil afkøle. Du kan udføre alle former for gymnastiske bevægelser i løbet af dagen for at holde din blodcirkulation i gang, eller du kan simpelthen tage et par elektrisk opvarmede sokker på.

Hvis du allerede har meget kolde fødder, kan du sætte dine sokker på den højeste indstilling i ca. 5 minutter. Når dine fødder er dejligt varme, kan du skifte til den midterste eller laveste indstilling. For varme fødder er heller ikke rart, og på denne måde holder batteriet også længere.

Hos HeatPerformance® kan du vælge mellem 4 typer sokker, fra supertynde til dejlig tykke. Vi starter med de tyndeste sokker i vores sortiment:

HeatPerformance® ULTRA THIN

Vil du gerne have dine smukke ankelstøvler eller et par kjolestøvler på? Så passer tykke sokker ofte ikke derind. Især hvis du har brede fødder, er det ikke klogt at have for tykke sokker på. Det hæmmer ikke kun din blodcirkulation, men du har heller ikke noget mellemrum mellem din sok og din sko. Især når du har kolde fødder, er det vigtigt at skabe plads mellem din sok og sko, da dette luftlag fungerer som et ekstra isolerende lag.

Derfor har vi fået udviklet disse ekstra tynde, opvarmede sokker. Så tyndt som teknisk muligt, for selvfølgelig skal de kulstofledere, der afgiver varmen, være indarbejdet i sokken. Kulstofstyrene er så fine som muligt og er diskret skjult i sokken. Kort sagt, den perfekte sok, når du gerne vil se pæn ud, men samtidig have varme fødder i mellemtiden.

HeatPerformance® THIN

Vores THIN-sokker har samme tykkelse som tennissokker og holder derfor lidt mere på varmen end ULTRA THIN-modellen. De passer perfekt i dine behagelige sko, f.eks. kondisko og vinterstøvler.

Alle vores sokker er udstyret med 7,4V-2600 mAh ion litiumbatterier. Disse kraftige batterier holder fra 3 til 8 timer (afhængigt af den omgivende temperatur og den varmeindstilling, du bruger) og genoplades fuldt ud på 4 timer med den medfølgende dobbelte oplader.

Har du planer om at gå med skinny bukser? Så er det måske ikke så praktisk at have et batteri over anklen. I så fald kan du bruge vores praktiske forlængerkabler til at bære batteriet i din lomme. Det er også praktisk, når du skifter batteri.

HeatPerformance® POWER

Selv ved de allerkoldeste forkølelser forsvinder isklumperne som sne i solen. Vores HeatPerformance® POWER-sokker er vores varmeste variant af to årsager:

For det første er vores POWER dejligt tykke – lige så tykke som skisokker – så de holder godt på varmen. Dejlig til aftener på sofaen, i dine hjemmesko eller andre behagelige sko.

For det andet er disse opvarmede sokker udstyret med et 5,5 V-varmesystem. Det lyder lidt kompliceret. Fordi batterierne leverer 7,4 volt, ikke sandt?
Det er rigtigt, men det betyder ikke, at varmesystemet rent faktisk kan klare 7,4 volt. Ved 7,4 volt ville dine fødder faktisk brænde. For at garantere sikkerheden er de fleste opvarmede sokker udstyret med et 4,5 spændingsvarmesystem. Under ekstreme forhold er det dog meget rart at have bare lidt ekstra varme omkring fødderne. Det kan jeg godt fortælle om. På en meget kold vinterdag forbliver mine fødder kolde i de tykkeste vinterstøvler med tykkeste foring. Hvis ikke med disse sokker, har jeg varme tæer i løbet af ingen tid i den højeste indstilling.
Vi indstiller den chip, der styrer varmen, til en højere spænding. Hvilket stadig føles behageligt. 5,5 volt så!

HeatPerformance® PRO

Disse sokker har også samme tykkelse som skisokker. Varmeanlægget leveres i 4,5 volt. Men det, der er rigtig godt ved disse sokker, er fjernbetjeningen. Du behøver ikke at rulle buksebenene op for at bruge dine sokker. Hvis det bliver lidt for varmt for dig, skal du blot trykke på fjernbetjeningen og vende tilbage til det, du var i gang med.

Vil du være sikker på varme fødder hele dagen lang? Så hav et ekstra sæt batterier ved hånden. Også ideel til at tage med på farten!

Vil du vaske dine sokker? Det kan du gøre i vaskemaskinen! Du skal blot fjerne batteriet og sætte den medfølgende hætte på kablet. Læg sokkerne i en vaskepose, og vælg en 30-graders vask ved lav hastighed. Hæng derefter strømperne til tørre på en tørrestativ, ikke på varmen eller i tørretumbleren. 

Vidste du forresten, at vores produkter leveres med 12 måneders garanti? Hvis noget skulle gå i stykker, kan vi reparere det eller erstatte dine sokker med et par nye gratis. 

Tip 2. Brug et par opvarmede handsker (til indendørs brug)

Ok, nok om de fødder. For hvad gør jeg ved mine kolde hænder? Handsker, selvfølgelig! Hva’? Jeg går ikke rundt i huset med tykke handsker, vel? Heldigvis er det slet ikke nødvendigt. Vi har udviklet tynde handsker specielt til hjemmet. Disse opvarmede inderhandsker sidder godt om dine fingre og indeholder elastan, så de ikke begrænser dig i alle dine bevægelser. Varmelederne er placeret øverst på hver finger og på håndryggen. På den måde kan du få fat i alt uden at bekymre dig om at beskadige noget.

Mød vores opvarmede indendørs handsker HeatPerformance® INDOOR

  • Handskerne fås med 3 varmeindstillinger. Brug den højeste indstilling til at varme handskerne op, ca. 5-10 minutter. Derefter er det tid til at skifte til den midterste eller laveste indstilling.
  • Batterierne på 7,4 V – 2600 mAh giver 2 til 6 timer med varme hænder. Hvis du arbejder i et koldt rum, vil batterierne naturligvis blive hurtigere nedbrudt, end hvis du bruger dem indendørs ved 18 °C. Og selvfølgelig bruger den højeste indstilling mere energi end den laveste varmeindstilling.
  • Også meget flot: spidsen af tommelfingeren, pegefingeren og langfingeren er udstyret med et touchscreen-stof. Desværre kan du ikke sende lange WhatsApp-beskeder, men simple handlinger på din tablet eller smartphone virker.

Fra nu af vil du aldrig mere lide af kolde hænder derhjemme. Og forresten… som underhandsker er de også meget velegnede. Brug dem udendørs under dine egne handsker, så er du dejlig varm på cyklen!

Tip 3. Et lag ekstra tøj: opvarmet tøj

Du troede, at du havde fået det hele, men der findes også noget som opvarmet tøj. Har du altid haft termiske leggings og skjorte på under dit tøj om vinteren, kan du også vælge en opvarmet version i disse dage. Vores sæt med opvarmet undertøj består af leggings og en langærmet t-shirt, der holder dig varm i knæ, mave, lænd og ryg. Perfekt til en dag derhjemme, når du sidder stille ved computeren i et par timer, eller når du vil afslutte den spændende serie i sofaen om aftenen.

kr.1.695,00
kr.975,00
kr.975,00

Undertøjet føles dejligt blødt mod huden og har en behagelig strækbarhed, så tøjet ikke hindrer dig i alle dine aktiviteter. Når du tænder for varmen, er den højeste varmeindstilling først aktiveret, men efter 5 minutter skifter varmesystemet automatisk til den midterste indstilling. Vi vil ikke have, at du bliver for varm uden at det bliver bemærket, derfor denne ekstra funktion. Hvis du stadig ønsker at skifte tilbage til den højeste indstilling, kan du altid gøre det manuelt.

Et alternativ til opvarmet tøj er en opvarmet sædepude. Placer den på din kontorstol for at få dejlig varme lår og balder. En sådan pude er også meget praktisk, når du er på farten. Du ruller den bare sammen og tager den med dig i din (hånd)taske, når du kommer til terrassen, på kontoret eller en aften på restauranten, tager du den ud igen. Jeg går ikke længere ud af døren uden den!

Hvad koster det at oplade et batteri?

Det meste af dit energiforbrug går til at holde dit hjem varmt, og hver grad lavere sparer dig ca. 7 % på din energiregning. Men det kræver strøm at oplade et batteri, ikke sandt? Det er helt rigtigt. Og for at sammenligningen kan blive rigtig, har vi på forhånd beregnet præcis, hvad det koster at oplade et tomt 7,4 V – 2600 mAh ion litiumbatteri fuldt ud. Det er de batterier, vi bruger til vores sokker og handsker.

Til beregningen har vi anvendt den gennemsnitlige energipris pr. 6. oktober 2022: 6,30 DKK pr. kWh. Det er i øvrigt en stor forskel i forhold til prisen i august 2021, hvor du kun betalte 1,75 DKK.

Batterier til opvarmede handskerHvordan var det nu igen? Formlen for antallet af watt-timer er:
Ampere-timer x Volt = Watt-timer

Vores batteri er på 2600 mAh, altså 2600 mili ampere i timen. For at beregne ampere-timen skal vi dividere 2600 med tusind. Vores aritmetik bliver som følger:

2,6 Ah x 7,4 V = 19,24 watttimer
19,24 watt-timer er 0,01924 kWh.
0,01924 watt-time x 6,30 DKK = 0,12 DKK

Under opladning bruger selve opladeren også varme og energi. Derudover har du 2 batterier til opladning af et par handsker eller et par sokker.
Så opladning af to 7,4 V – 2600 mAh-batterier vil koste dig ca. 28 cent DKK.

Vidste du forresten, at dit batteri ikke behøver at være helt dødt, før du oplader det? Tidligere var det sådan, at der med nikkel-cadmium-batteriet opstod en “hukommelseseffekt”, og batteriet blev dovent. Med lithium-ionbatterier er dette ikke længere tilfældet. Det er endnu bedre for holdbarheden at oplade disse batterier, når de endnu ikke er helt tomme.

 

Hver ulempe har sin fordel. Det er ikke kun godt for din energiregning, men også for klimaet at være sparsom med energien. Med ovenstående tips kan du også skrue lidt ned for varmen uden at sidde bogstaveligt talt og i overført betydning ude i kulden!

Select a Pickup Point

Click outside to hide the comparison bar
Sammenlign